2972_bilde_lite.jpeg

Aurland

Aurland ligg fint til inst i Sognefjorden, sentralt på stamvegen mellom Bergen og Oslo (E-16). Kommunen har om lag 1700 innbyggjarar, og ein fantastisk natur byr på populære reisemål, der Flåmsbana, Aurlandsdalen og verdsarvområdet Nærøyfjorden er dei mest kjende.

Utsiktspunktet Stegastein (biletet) ligg på Snøvegen, Fv. 243, og er ein del av satsinga Nasjonale Turistvegar i regi av Statens Vegvesen. Ved sida av reiseliv og kommunal tenesteyting, er dei største næringsverksemdene knytt til kraft, anlegg og eit veksande grønt kompetansemiljø.

Verdas lengste bilvegtunnel, Lærdalstunnelen (24,5 km), knyter Aurland til ein variert arbeidsmarknad med industri i Årdal, landbruk og sjukehus i Lærdal, samt  større kunnskapsverksemder i regionsenteret Sogndal.
 

Stegastein ©Foto: Bjørn Andresen / Statens vegvesen

 

Viser resultat etter treff i "Aurland" og "kommuner"

Kommuner

Kommuner er Norges laveste administrative og folkevalgte nivå. Kommunens ansvarsområder inkluderer basisoppgaver som helsetjenester, skole og barnehager. Alle norske kommuner er en del av en fylkeskommune. Det er i Norge 430 kommuner, og størst er Oslo.